Признаци за стареене на покрива

Posted by: admin Comments: 0

Както посочихме в предишният ни блог , след студена и сурова зима покривите разкриват своите слабости. Може би вече сте обмислили да замените своят покрив. Ако това не е така, ще трябва да бъдете внимателни към признаците на стареене. След няколко години е нормално да мислите за преустройство на покрива, дори ако сте се грижили добре за него.

Възползвайте се от възможността да се консултирате се с Нас ние сме специалисти в това отношение, в който ще ви насочим към най-добрата покупка за вашите нужди или до решение за удължаване на живота на вашият покрив.

ШЕСТ ЗАБЕЛЕЖИТЕЛНИ ЗНАКА

1. Изненади на тавана

На таванското помещение плесени, които се появяват под формата на големи кафяви петна, често свързани с лоши миризми, ясно ви дават намек за стареене. Тези признаци не трябва да се пренебрегват.

2. Изолация като индикатор

Забелязали сте, че сметката ви за ток се е увеличила. Имате повече затруднения с отоплението през зимата. Възможно е изолацията на покрива да е по-уязвима. С течение на времето материалите са по-малко ефективни и улесняват проникването на студен въздух.

3. Скъсани битумни керемиди и плочки в лоша форма

Смяната на една или две плочки от време на време е нормална и е част от редовната поддръжка. Ако обаче голям брой керемиди са счупени или липсват, ще трябва да се сблъскате с фактите. Освен това, ако мухълът е започнал да работи върху повече от една керемида, ще трябва да предприемете действия.

4. Корозия

Животът на металния покрив обикновено е по-дълъг. Въпреки това, рано или късно, не можете да избегнете корозията и ръждата, които ще ви рефлектират на покрива. Ако не сте били внимателни, корозията може да настъпи по-бързо, особено ако сте на сянка и клоните на дърветата докосват покрива.

5. Множество мехурчета или пукнатини по асфалтовата хидроизолация

Когато мехурчета се образуват на многослойни покриви от асфалт , това е знак, че посипката може да липсва, но и че асфалтът е уморен. След няколко години асфалтът ще стане по-крехък и ще бъде подложен на замръзване и размразяване, но особено на слънце. Ще се напука или пробие. Дори с течен асфалт не можете да избегнете общото износване.

6. Стареещата течна хидроизолация

Все по-ниската плътност на гранулите по цялата повърхност е убедителен признак на стареене. Климатът и лошото време отслабват слоевете след няколко години.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Call Now ButtonПОЗВЪНЕТЕ